Chữa đề minh họa Anh 2020 chi tiết từng câu - phần 2

06 Tháng 04, 2020

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 của Bộ Giáo dục – Đào tạo. Đề thi minh họa gồm 50 câu hỏi, thời gian làm bài là 60 phút. Xem đề minh họa TẠI ĐÂY

Đặt ngay CC Thần tốc luyện đề 2020 bám sát đề minh họa Bộ Giáo dục – Đào tạo đồng giá 99k/ cuốn TẠI ĐÂY

ÔN THI TRƯỜNG TOP – THI TỰ LUẬN BÁCH KHOA: Bí quyết chinh phục điểm cao kì thi THPT Quốc gia đồng giá 168k/ cuốn 

Đáp án chi tiết phần 1

Nhận sách CC Thần tốc luyện đề ôn thi Đại học FREE TẠI ĐÂY 

Danh sách chi tiết các trường Đại học tuyển sinh riêng

Gợi ý chọn tài liệu ôn thi THPT Quốc gia 2020 full 8 môn

Đột phá 8+ kì thi THPT Quốc gia: Trọn bộ kiến thức + dạng bài mẫu xuyên suốt 3 năm THPT

Ôn luyện kì thi THPT Quốc gia

Infographic kì thi THPT Quốc gia

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 6: Đọc hiểu dài

Bài đọc

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Oxford University has released a sample of interview questions – including what a rock looks like and how you listen to music – to help students who want to study at the top institution. Among the list of questions are: “What can historians not find out about the past?”, “Is religion of value whether or not there is a God?” and “How can we estimate the mass of the atmosphere?”. Prospective earth sciences students could be asked what a rock handed to them looks like, meanwhile chemistry candidates are asked to calculate how many different molecules can be made from six carbon atoms and 12 hydrogen atoms.

In efforts to make the interview process more transparent, the prestigious university has released advice on how to answer the example questions just days after the deadline for applications closed. Dr Samina Khan, director of admissions and outreach, said: “Interviews will be an entirely new experience for most students, and we know many prospective applicants are already worried about being in an unfamiliar place and being questioned by people they have not met.”

She added: “We want to underscore that every question asked by our tutors has a purpose, and that purpose is to assess how students think about their subject and respond to new information or unfamiliar ideas. No matter what kind of educational background or opportunities you have had, the interview should be an opportunity to present your interest and ability in your chosen subject, since they are not just about reciting what you already know.”

Laura Tunbridge, from St Catherine’s College, explained why a music candidate might be asked to explain the different ways they listen to music. “The question allows students to use their own musical experiences as a starting point for a broader and more abstract discussion about the different ways people consume music, the relationship between music and technology, and how music can define us socially,” she said.

Candidates who successfully clear the first hurdle with their written application will be invited to interview. “We know there are still misunderstandings about the Oxford interview, so we put as much information as possible out there to allow students to see the reality of the process,” added Dr Khan.

Câu hỏi và đáp án

Question 35 đề minh họa anh 2020: Which of the following best serves as the title for the article?

A, Oxford University: Lowering Standards in Times of Change!

B, The History of Oxford’s Interviewing Schemes

C, Oxford University Interview Questions: Would You Pass the Test?

D, The Oxford’s Guide to Success in Job Interviews

Đáp án: C

Question 36: The word “them” in paragraph 1 refers to

A, prospective earth sciences students

B, historians

C, chemistry candidates

D, questions

Đáp án: A

Question 37: Why has Oxford University publicised its sample interview questions and related advice?

A, To prepare students for unfamiliar questions in their job interviews

B, To familiarise potential applicants with their interview process

C, To test public reaction to their novel interview process

D, To reduce confusion among most of their current students

Đáp án: B

Question 38 đề minh họa anh 2020: The word “reciting” in paragraph 3 most probably means

A, repeating B, reassessing C, releasing D, revising

Đáp án: A

Question 39: According to Laura Tunbridge, the question about a candidate’s ways of listening to music is intended to

A, judge the candidate’s ability to react to familiar situations

B, set the context for a more abstract discussion on music-related topics

C, encourage the candidate to elaborate on their individual preferences

D, measure their understanding of how technology affects entertainment choices

Đáp án: B

Question 40: The word “clear” in paragraph 5 is closest in meaning to

A, pass B, face C, give           D, skip

Đáp án: A

Question 41 đề minh họa anh 2020: Which of the following is TRUE, according to the passage?

A, Dr Khan advises candidates to focus more on showing their general knowledge at the interview.

B, Oxford University plans to use the same set of questions for all candidates.

C, Oxford University only releases sample interview questions for earth sciences and music

D, Dr Khan understands how the notion of attending the Oxford interview may affect prospective candidates.

Đáp án: D

Question 42: Which question is a history candidate LEAST likely to be asked in the Oxford interview?

A, “How can one define a revolution?”

B, “What would a historian find interesting about the place you live?”

C, “Name some pop idols you would most like to meet. Why the choice?”

D, “Which sort of person in the past would you like to interview? Why?”

Đáp án: C

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 7: Tìm lỗi sai trong câu – Viết lại câu – Kết hợp câu

Tìm lỗi sai trong câu

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43 đề minh họa anh 2020: Maths (A) were one of (B) his favourite (C) subjects when he was (D) at primary school.

Question 44: Daisy (A) enjoys going shopping, (B) playing sports, and (C) to hang out with friends (D) in her free time.

Question 45: It was (A) inconsiderable of him (B) not to call home and let his parents know he (C) wouldn’t come back (D) until the next day.

Đáp án: A – C – A

Viết lại câu

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46 đề minh họa anh 2020: Joe is more hard-working than his brother.

A, Joe is not as hard-working as his brother.

B, Joe’s brother is not as hard-working as he is.

C, Joe is less hard-working than his brother.

D, Joe’s brother is more hard-working than he is.

Question 47: “You’d better stay at home during this time,” he said to Lan.

A, He ordered Lan to stay at home during that time.

B, He warned Lan against staying at home during that time.

C, He advised Lan to stay at home during that time.

D, He thanked Lan for staying at home during that time.

Question 48: You are not allowed to take photos in the museum.

A, You may take photos in the museum.

B, You should take photos in the museum.

C, You mustn’t take photos in the museum.

D, You needn’t take photos in the museum.

Đáp án: B – C – C

Kết hợp câu

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49 đề minh họa anh 2020: The film is not perfect. Its abrupt ending spoils it.

A, The film would be perfect if it ended abruptly.

B, Provided the film ended abruptly, it would not be perfect.

C, Unless the film ends abruptly, it won’t be perfect.

D, But for its abrupt ending, the film would be perfect.

Question 50: Olga handed in her exam paper. She then realised that she had missed one question.

A, Having realised that she had missed one question, Olga handed in her exam paper.

B, Not until Olga had handed in her exam paper did she realise that she had missed one question.

C, Had Olga realised that she had missed one question, she wouldn’t hand in her exam paper.

D, Only after Olga realised that she had missed one question did she hand in her exam paper.

Đáp án: D – B

Phân tích ma trận đề minh họa anh 2020 

Chuyên đề Số câu Phạm vi kiến thức Mức độ nhận thức Độ khó
Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao Dễ Trung bình Khó
Ngữ âm Phát âm 2 –  Phát âm đuôi “-s”

– Phát âm “-i”

2 2
Trọng âm 2 – Trọng âm của từ có 2 âm tiết

– Trọng âm của từ có 3 âm tiết

2 2
Từ vựng Từ vựng đơn thuần 2 Dựa vào ngữ cảnh để chọn danh từ phù hợp 1 1 1 1
Cụm từ cố định 2 Dựa vào mức độ hiểu biết để lựa chọn động từ trong cụm cố định 1 1 1 1
Thành ngữ 1 Dựa vào mức độ hiểu biết để lựa chọn danh từ trong cụm thành ngữ 1 1
Từ đồng nghĩa 2 Đoán nghĩa dựa vào ngữ cảnh 2 2
Từ trái nghĩa 2 Đoán nghĩa dựa vào ngữ cảnh/ thành ngữ 2 1 1
Ngữ pháp Hoàn thành câu 9 – Câu hỏi đuôi

– Động từ nguyên thể có “to”

– Câu điều kiện loại 2

– Hiện tại hoàn thành và Quá khứ đơn

– Câu phức (Compound sentences)

– Mệnh đề trạng ngữ chỉ thời gian

– Giới từ (hình thành cụm thành ngữ)

– Cụm phân từ quá khứ

– Cấu tạo từ

5 3 1 6 2 1
Tìm lỗi sai 3 – Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ

– Cấu trúc song song (khi sử dụng liên từ “and”)

– Tiền tố của tính từ

2 1 2 1
Tìm câu đồng nghĩa 3 – Câu so sánh

– Tường thuật lời khuyên

– Động từ khuyết thiếu

1 2 3
Kết hợp câu 2 – Câu điều kiện loại 2 đặc biệt, sử dụng But for + N

– Cấu trúc đảo ngữ với “Not until… that”

2 1 1
Chức năng giao tiếp 2 – Hồi đáp cho lời khen

– Thể hiện sự đồng ý/ không đồng ý với một ý kiến

2 2
Kỹ năng đọc Đọc – Điền từ 5 Chủ đề bài đọc thuộc lớp 10

– Mệnh đề quan hệ

– Từ nối

– Từ vựng/ nghĩa của từ

2 2 1 2 2 1
Đọc – Hiểu (ngắn)

(khoảng 250 từ)

5 Chủ đề bài đọc thuộc lớp 11

– Tìm ý chính

– Đại từ ám chỉ

– Tìm thông tin chi tiết

– Câu hỏi tìm ý không được đề cập

– Câu hỏi từ vựng

2 3 3 2
Đọc – Hiểu (dài)

(khoảng 400 từ)

8 Chủ đề bài đọc thuộc lớp 11

– Tìm ý chính

– Đại từ ám chỉ

– Câu hỏi tìm ý không được đề cập

– Tìm thông tin chi tiết

– Câu hỏi từ vựng

– Câu hỏi suy luận

2 3 3 3 3 2
Tổng 50 15 20 10 5 30 15 5
Tỉ lệ 100% 30% 40% 20% 10% 60% 30% 10%

 

Bình luận

Bạn có muốn đi đến địa chỉ url này:
Có lỗi xảy ra, xin bạn vui lòng thử lại trong giây lát