Chữa đề minh họa Anh 2020 chi tiết từng câu - phần 1

05 Tháng 04, 2020

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 của Bộ Giáo dục – Đào tạo. Đề thi minh họa gồm 50 câu hỏi, thời gian làm bài là 60 phút. Xem đề minh họa TẠI ĐÂY

Đặt ngay CC Thần tốc luyện đề 2020 bám sát đề minh họa Bộ Giáo dục – Đào tạo đồng giá 80k/ cuốn TẠI ĐÂY

ÔN THI TRƯỜNG TOP – THI TỰ LUẬN BÁCH KHOA: Bí quyết chinh phục điểm cao kì thi THPT Quốc gia đồng giá 150k/ cuốn 

Chữa chi tiết phần 2 

Nhận sách CC Thần tốc luyện đề ôn thi Đại học FREE TẠI ĐÂY 

Danh sách chi tiết các trường Đại học tuyển sinh riêng

Gợi ý chọn tài liệu ôn thi THPT Quốc gia 2020 full 8 môn – có Tiếng Anh

Đột phá 8+ kì thi THPT Quốc gia: Trọn bộ kiến thức + dạng bài mẫu xuyên suốt 3 năm THPT

Ôn luyện kì thi THPT Quốc gia

Infographic kì thi THPT Quốc gia

Đáp án đề Tiếng Anh

1-C 2-D 3-B 4-A 5-A 6-A 7-D 8-B 9-C 10-D
11-D 12-C 13-A 14-B 15-B 16-D 17-A 18-C 19-D 20-A
21-C 22-B 23-C 24-A 25-B 26-D 27-A 28-C 29-C 30-B
31-D 32-B 33-D 34-A 35-C 36-A 37-B 38-A 39-B 40-A
41-D 42-C 43-A 44-C 45-A 46-B 47-C 48-C 49-D 50-B

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 1: Phát âm – trọng âm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A, attends       B, appears

C, accepts        D, complains

Đáp án: C

Question 2:

A, light            B, rise

C, mile             D, gift

Đáp án: D (gift đọc là /i/, các từ còn lại đọc là /aI/

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3 đề minh họa anh 2020:

A, respect        B, marry

C, depend       D, predict

Đáp án: B

Question 4:

A, fantastic     B, powerful

C, sensitive      D, personal

Đáp án: A

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 2: Multiple choice

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: The view is great, ______?

A, isn’t it B, was it

C, doesn’t it D, did it

Đáp án: A

Question 6: Mark hopes ______ a small part in the school play.

A, to get B, getting C, get      D, got

Đáp án: A

Question 7: If I______ just one year younger, I would be eligible for the scholarship.

A, am B, will be C, would be D, were

Đáp án: D

Question 8 đề minh họa anh 2020: His health has improved a lot since he _____ doing regular exercise.

A, starts B, started

C, has started D, had started

Đáp án: B

Question 9: Parents shouldn’t use physical punishment ____ it negatively influences children’s development.

A, because of B, although

C, because D, in spite of

Đáp án:  C

Question 10: We’ll send you an email of confirmation _______

A, after we had made our final decision

B, before we made our final decision

C, while we were making our final decision

D, as soon as we have made our final decision

Đáp án: D

Question 11 đề minh họa anh 2020: You should book _____ advance because the restaurant is very popular in the areA,

A, on   B, by   C, with           D, in

Đáp án:  D

Question 12: Tommy is on the way to his friend’s birthday party, carrying a gift box ______ in colourful paper.

A, were nicely wrapped

B, having wrapped nicely

C, nicely wrapped

D, nicely wrapping

Đáp án: C

Question 13: Many twelfth graders find it hard to ____ what university to apply to.

A, decide B, decision

C, decisive D, decisively

Đáp án:  A

Question 14 đề minh họa anh 2020: He is disappointed at not winning the competition, but he will soon _____it.

A, take after B, get over

C, look after D, go over

Đáp án:  B

Question 15: The government has _____ every effort to stop the rapid spread of COVID-19.

A, done B, made C, created   D, brought

Đáp án: B

Question 16 đề minh họa anh 2020: Making chicken soup is not difficult; it’s just a matter of following the _____________

A, ingredients

B, design

C, spices

D, recipe

Đáp án:  D

Question 17: After his miraculous recovery from the stroke, the man spent the ____ of his life travelling and doing charity work.

A, remainder B, abundance C, legacy

Đáp án: A

Question 18: Despite our careful planning, the whole surprise party was a ____ of accidents.

A, volume B, verse C, chapter            D, page

Đáp án: C

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 3: Từ đồng nghĩa, trái nghĩa và Chức năng giao tiếp

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: Laura handled the vase with great care for fear of breaking it.

A, strength B, comfort C, success      D, attention

Đáp án: D

Question 20: It is considered wise to keep silent when one is angry because saying anything then may make matters worse.

A, sensible B, generous C, modest     D, careless

Đáp án:  A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 đề minh họa anh 2020: When Josh was promoted to the position of marketing director, he had to shoulder more responsibilities.

A, receive B, prevent C, avoid           D, carry

Đáp án: C

Question 22: The athlete’s bitter defeat in the match dealt a blow to his hopes of defending his title at the championship.

A, destroyed B, raised

C, expressed D, weakened

Đáp án: B

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.

Question 23: David is talking to Lucy about her painting.

David: “What a beautiful painting!”

Lucy: “ _______”

A, No problem

B, It’s on the wall

C, I’m glad you like it

D, You’re welcome

Đáp án: C

Question 24: Peter and Dane are talking about environmental protection.

Peter: “We should limit the use of plastic bags.”

Dane: “ ______. We can use paper bags insteaD,”

A, I completely agree

B, It’s not true

C, I don’t quite agree

D, You’re wrong

Đáp án: A

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 4: Đọc – điền từ

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 to 29.

Ecotourism The primary aim of ecotourism is to educate the traveller and bring him or her closer to nature. Participants are given the chance to visit parts of the world (25) are untouched by human intervention and to engage in conservation work and various other kinds of environmental projects. Visitors benefit by gaining an appreciation of natural habitats and an (26) into the impact of human beings on the environment. Local communities gain financially but also in (27)_ ways, since not only monuments but other buildings as well, such as bridges or windmills, are restored in order to attract more visitors.

(28) , there are also disadvantages to this type of tourism. There have been cases in which tourism has been allowed to develop with no control or limits. As a result, (29) _ cultures have been affected or even threatened by foreign lifestyles. Many people today support that our approach to the development of ecotourism has to be reconsidere. It is essential that this type of tourism be environmentally, socially, and culturally friendly.

Question 25 đề minh họa anh 2020:

A, who B, that C, when D, why

Question 26: A, advent B, intent C, access D, insight

Question 27: A, other B, another C, every D, one

Question 28:

A, Although B, Therefore C, However D, Moreover

Question 29:

A, primary       B, peculiar

C, indigenous  D, exotic

Đáp án: B – D – A – C – C

Chữa chi tiết đề minh họa anh 2020 phần 5: Đọc – hiểu ngắn

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

Parents complain that it is difficult to live with teenagers. Then again, teenagers say exactly the same thing about their parents! According to a recent survey, the most common arguments between parents and teenagers are those regarding untidiness and household chores. On the one hand, parents go mad over untidy rooms, clothes dropped on the floor and their children’s refusal to help with the housework. On the other hand, teenagers lose their patience continually when parents tell them off for dropping the towel in the bathroom, not cleaning up their room or refusing to do the shopping at the supermarket.

The survey, conducted by St George University, showed that different parents have different approaches to these problems. However, some approaches are much more successful than others. For example, those parents who yell at their teens for their untidiness, but later clear up after them, have fewer chances of changing their teens’ behaviour. On the contrary, those who let teenagers experience the consequences of their actions are more successful. For instance, when teenagers who don’t help their parents with the shopping don’t find their favourite food in the fridge, they are forced to reconsider their actions.

Psychologists say that the most important thing in parent-teen relationships is communication. Parents should talk to their teens, but at the same time they should listen to what their children have to say. Parents should tell their teens off when they are untidy, but they should also understand that their room is their own private space. Communication is a two-way process. It is only by listening to and understanding each other that problems between parents and teens can be solveD,

Question 30 đề minh họa anh 2020: Which best serves as the title for the passage?

A, Teen Issues

B, Family Rules

C, Parents’ Advice

D, Parents’ Anger

Question 31: The phrase “go mad” in paragraph 1 is closest in meaning to

A, get bored B, feel sad

C, remain calm D, become angry

Question 32: Which is NOT mentioned in paragraph 1 as a cause of arguments between teenagers and parents?

A, Teenagers drop their clothes on the floor.

B, Teenagers go shopping a lot.

C, Teenagers refuse to do the housework.

D, Teenagers do not tidy their rooms.

Question 33 đề minh họa anh 2020: According to paragraph 2, parents have a better chance of changing their children’s behaviour by

A, shouting at them whenever they do something wrong

B, cooking them their favourite food

C, doing the household chores for them

D, letting them experience the bad results of their actions

Question 34: The word “they” in paragraph 3 refers to

A, parents B, teens

C, psychologists D, children

Đáp án: B – D – B – D – A

Bình luận

Bạn có muốn đi đến địa chỉ url này:
Có lỗi xảy ra, xin bạn vui lòng thử lại trong giây lát