Giải chi tiết đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 mới nhất

11/05/2021 Đăng bởi: cầu Công ty cổ phần CCGroup toàn
Giải chi tiết đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 mới nhất

Cùng với môn Toán và môn Ngữ văn thì tiếng Anh cũng là môn thi bắt buộc trong đề thi THPT Quốc gia những năm gần đây. Bởi vậy, nếu muốn đạt kết quả tốt trong kì thi, các em học sinh không thể lơ là việc học tiếng Anh.

Nhằm giúp các em học sinh lớp 12 có được nguồn đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 uy tín, dưới đây là tổng hợp câu hỏi và đáp án chi tiết. Đề thi được xây dựng bám sát cấu trúc ra đề của Bộ Giáo dục Đào tạo, gồm các phần đọc hiểu, trọng âm, phát âm, từ đồng nghĩa,…

Xem thêm: 

1, Chữa đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 – Điền từ vào chỗ trống trong đoạn văn cho trước

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best first each of the numbered blanks form 01 to 05

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1)________. Many species of animals are threatened, and could easily become (2)________ if we do not make an effort to protect them. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, arre caught (3)______ and sold as pets. For many animals and birds the problem is that their habitat – the place where they live – is disappearing. More land is used for farms, for house or industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them to grow better crops, but these chemicals pollute the environment and (4)___________ wildlife.  The most successful animals on earth – human beings – will soon be the only one (5)_______, unless we can solve this problem

(Nguồn: Trích từ chuỗi bài tổng hợp đề thi thử tiếng anh 2019 – THPT Yên Hòa, Hà Nội)

 Dạng bài điền vào chỗ trống là dạng bài rất thường xuyên gặp trong đề thi, thường chiếm từ 5 cho đến 10 câu hỏi trên tổng số 50 câu

Question 1:

 

A. threat

 

B. problemC. dangerD. vanishing
Question 2:A. disappearedB. vanishedC. extinctD. empty
Question 3:A. for lifeB. aliveC. livelyD. for living
Question 4:A. spoilB. woundC. wrongD. harm
Question 5:A. leftB. overC. stayingD. survive

Đáp án câu 1: C. danger

Đáp án câu 2: C. extinct

Đáp án câu 3: B. alive

Đáp án câu 4: D. harm

Đáp án câu 5: A. left

2, Chữa đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 – Trọng âm

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate thw word that differs from the other three on the position off primary stress in each of the following questions

Question 06:A. confidenceB. dependenceC. referenceD. conference
Question 07:A. comedianB. militaryC. authenticD. eventual

Đáp án câu 6: B. dependence

Đáp án câu 7: B. military

3, Chữa đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 – Đọc văn bản và trả lời câu hỏi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

As heart disease continues to be the number –one killer in the United States, researchers have become increasingly interested in identifying the potential risk factors that trigger heart attacks. High-fat diets and “life in the fast lane” have long been known to contribute to the high incidence of heart failure. But according to new studies, the list of risk factors may be significantly longer and quite surprising

Heart failure, of example, appears to have seasonal and temporal patterns. A higher percentage of heart attacks occur in cold water, and more people experience heart failure on Monday than on any other day of the week. In addition, people are more susceptible to heart attacks in the first few hours after waking. Cardiologists first observed this morning phenomenon in the mid -1980, and have since discovered a number of possible causes. An early-morning rise in blood pressure, heart rate, and concentration off heart stimulating hormones, plus a reduction of blood flow to the heart, may all contribute to the higher incidence of heart attacks between the hours of 8:00 AM and 10.00 AM

In other studies, both birthdays and bachelorhood have been implicated at risk factors. Statistics reveal that heart attacks than their married counterparts. Though stress is thought to be linked in some way to all of the aforementioned risk factors, intense research continues in the hope of further comprehending why and how heart failure is triggered

(Nguồn: Các đề thi thử tiếng anh 2019 có đáp án chi tiết – THPT Chuyên Trần Phú, Hải Phòng)

 Để làm tốt các bài đọc hiểu (reading comprehension) học sinh cần có kĩ năng đọc lướt (skimming) tốt

Question 08. What does the passage mainly discuss?

  1. Risk factors in heart attacks
  2. Seasonal and temporal pattern off heart attacks
  3. Cardiology in the 1980s attacks
  4. Diet and stress as factors in heart

Đáp án: A. Risk factors in heart attacks

Question 09: The word trigger as used in the first paragraph is closest in meaning to which of the following?

A. involve

 

B. affect

 

C. cause

 

D. encounter

 

Đáp án: C. cause

Question 10 - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019. What do the second and the third paragraphs of the passage mainly discuss?

  1. The link between heart attacks and marriage
  2. Unusual risk factors in heart attacks
  3. Age and gender factors in heart attacks
  4. Myths about lifestyles and heart attacks

Đáp án: B. Unusual risk factors in heart attacks

Question 11: The phrase susceptible to in the second paragraph could be best be replaced by ________

A. aware of

 

B. affected by

 

C. accustomed to

 

D. prone to

 

Đáp án: D. prone to

Question 12 - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: According to the passage, which of the following is NOT a possible cause of any heart attacks?

  1. decreased blood flow to the heart
  2. increased blood pressure
  3. lower heart rate
  4. increased in hormones

Đáp án: C. lower heart rate

Question 13: which of following is NOT cited as a possible risk factor?

  1. having a birthday
  2. getting married
  3. eating fatty foods
  4. being under stress

Câu 13 đề thi thử thpt quốc gia 2019 môn anh có đáp án B. getting married

Question 14: Which of the following does the passenger infer?

  1. We now fully understand how risk factors trigger heart attacks
  2. We recently began to study how risk factors trigger heart attacks
  3. We have not identified many risk factors associated with heart attacks
  4. We do not fully understand how risk factors trigger heart attacks

Đáp án: D. We do not fully understand how risk factors trigger heart attacks

4, Chữa đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 – Chọn đáp án đúng

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 15: James is always good ________ as he’s so easy-going

A. companion

 

B. associate

 

C. company

 

D. partner

 

Đáp án: A. companion

Question 16 - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: You should ________ documents displaying personal information before you throw them away

A. shred

 

B. slice

 

C. rip

 

D. tear

 

Đáp án: B. slice

Question 17: Milan is ________ for fashion and shopping

A. prominent

B. reowned

 

C. notorius

 

D. distinguished

 

Đáp án: D. distinguished

Question 18 -- đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: My friend lives in a (n) _____ warehouse in a very fashionable part of town

A. transformed

 

B. altered

 

C. changed

 

D. converter

 

Đáp án: D. converter

 Để làm tốt các câu hỏi thuộc phần multiple choice, học sinh phải nắm vững các chủ điểm ngữ pháp như câu gián tiếp, câu điều kiện, các cấu trúc cụm động từ,...

Question 19: Ecology is the study of our __________ environment

A. physical

 

B. ordinary

 

C. normal

 

D. natural

 

Đáp án: A. physical

Question 20 - - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: There’s an art ______ on at the gallery in town that we really shouldn’t miss

A. exhibition

 

B. showing

 

C. presentation

 

D. screening

 

Đáp án: B. showing

Question 21: The sales are _______ this Monday; I hope I can find that skirt I had my eye on!

A. opening

 

B. returning

 

C. establishing

 

D. starting

 

Đáp án: A. opening

Question 22 - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: In England, it is________ to use a mobile phone when driving

A. illegal

 

B. lawless

 

C. criminal

 

D. banned

 

Đáp án: B. lawless

 

Question 23: Before you enter your card details, make sure it’s a _____website

A. strong

 

B. secure

 

C. positive

 

D. reassured

 

Đáp án: D. reassured

Question 24 - đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019: You should take regulars breaks when using computers so that you don’t ____ your eyes

A. injure

 

B. hurt

 

C. exert

 

D. strain

 

Đáp án: C. exert

Question 25: When you travel on the metro, you must be very ______ about pickpockets

A. sceptial

 

B. alert

 

C. cautious

 

D. suspicious

 

Đáp án: D. suspicious

Để có thể đạt hiệu quả ôn tập tốt, các em học sinh nên bấm giờ và làm bài thi thật (50 câu trong vòng 60 phút). Sau khi làm xong các em mới đối chiếu với đáp án. Những câu nào sai, các em đọc kĩ đáp án, phân tích tại sao mình lại sai rồi ghi chép lại kiến thức ngữ pháp liên quan đến câu sai đó vào sổ. Làm như vậy, khi gặp các câu tương tự trong đề thi thử tiếng anh thpt quốc gia 2019 khác, các em sẽ không mắc phải lỗi sai nữa. Chúc các em ôn thi môn tiếng Anh thật tốt!

Mọi thông xin mời liên hệ:

  • Sách CCBook – Đọc là đỗ
  • Địa chỉ: Số 10 Dương Quảng Hàm, Đống Đa, Hà Nội
  • Hotline: 024.3399.2266
  • Email: [email protected]

Nguồn: CCBook.vn

 

Bạn cần hỗ trợ? Nhấc máy lên và gọi ngay cho chúng tôi - 02433992266
hoặc

  Hỗ trợ trực tuyến
popup

Số lượng:

Tổng tiền: